/ ЮЗУ
На 19 юли гл. ас. д-р Диана Захариева ще представи своя самостоятелна изложба – живопис. Официалното откриване ще бъде в голямата зала на Градската художествена галерия в Благоевград от 18:00 часа.

В ЮЗУ обсъдиха новите законопроекти за движение по пътищата

Експозицията, включваща творби от различни жанрове, е наситена с богата образност и изтънчена живописна култура. Творчеството на д-р Захариева е вдъхновено от заобикалящата предметна и непредметна среда и пресъздава нова реалност, пречупена през субективните й търсения. Темите, по които работи, са реализирани в серии от „Хвърчила“, „Прозорци“, „Екопласт обекти“, пейзажи, натюрморти, голи тела и абстрактни фигурални и нефигурални композиции, изпълнени чрез маслената техника.

Студенти от ЮЗУ завоюваха куп медали на Националната универсиада

Диана Захариева е завършила Югозападния университет „Неофит Рилски“ и понастоящем е главен асистент доктор в катедра „Изобразително изкуство“, където преподава живопис. Участвала е в голям брой международни, национални, колективни и самостоятелни изложби, от които има награди и номинации за живопис. Член е на Съюза на българските художници.