Преизбраха червен лидер
Преизбраха червен лидер / Пресцентър

Младите социалисти в Благоевград преизбраха председателя си.

За досегашния лидер на организацията Антон Асийски гласуваха по време на отчетно-изборна конференция. Почетен председател на Младежкото обединение, също с единодушие, е Владимир Иванов.

Младежите избраха и Изпълнително бюро, което е 11-членно.

Събранието бе открито с доклад на председателя на Младежкото обединение. Асиски направи отчетени доклад за изминалите две години.

Асийски отбеляза и най-важното събитие за изминалата година , а именно честванията по случай 100-годишнината на БСП в Благоевградско, в което младежите бяха особено активни, както в подготовката, така и в провеждането на самите мероприятия.

Докладът бе завършен с призив към присъстващите младежи за още по- усърдна и състредоточена работа. Асиски наблегна на факта, че трябва да се увеличи сътрудничеството с неправителсвения сектор, както и със студентските организации.

Членовете на Младежкото обединение дадоха своя вот и за делегатите, които трябва да присъстват на Националната младежка конференция. Те представиха и своите номинации за председател на Националния съвет на Младежкото обединение на БСП, където първи бе предложен Антон Асиски, но той даде своя отвод, като благодари на всички за гласуваното му доверие. Единодушно бе избран Асен Балабанов, общински съветник и областен председател на младежите в БСП.