Представиха новия началник на РИО-Благоевград

Представиха новия началник на РИО-Благоевград
Представиха новия началник на РИО-Благоевград / снимка: Дарик - Благоевград, Елина Христова

Новият началник на Регионалния инспекторат по образованието в Благоевград Ивайло Златанов днес бе официално представен пред екипа и медиите от представители на Министерството на образованието, младежта и науката - Тина Велева, главен експерт в Дирекция "Координация и контрол на средното образование", и Антон Станков - директор на Дирекция "Човешки ресурси".

Златанов застава на мястото на досегашния началник на образователния инспекторат Огнян Соколов, чиято ръководна дейност бе обект на цялостна проверка от просветното ведомство. На въпрос за резултатите от инспекцията Антон Станков обяви, че са констатирани определени слабости, с които ще запознае новия началник, но не пожела да издаде повече подробности. Надявам се в бъдеще да се подобри качеството на образованието в региона, каза още Станков. По думите му Огнян Соколов е подал заявление за освобождаване от длъжност по взаимно съгласие.

Ивайло Златанов встъпва официално в длъжност утре. Той ще ръководи Регионалния инспекторат по образованието до провеждането на конкурс. Постът, който Златанов оваканти като директор на V СОУ "Георги Измирлиев", ще се поеме временно от един от двамана му досегашни заместници - Мария Тричкова и Даниела Цветанова. Коя от двете обаче ще поеме ръководната длъжност ще стане ясно до дни.

Надявам се V СОУ да продължи възходящия си ход на развитие и да привлича знаещи и можещи млади хора, заяви Златанов, който подчерта, че ще разчита на подкрепата на досегашните си колеги от учебното заведение.

Ивайло Златанов е в системата на образованието от 1991 г., на V СОУ "Георги Измирлиев" е директор от 2004 г. Женен е, с едно дете.