Предотвартяват пожарите през летния сезон в Благоевград
Предотвартяват пожарите през летния сезон в Благоевград / netinfo
Указания за вземане на мерки за предотвратяване пожарите през летния сезон на територията на Благоевградска област е пуснал областният управител Владимир Димитров до общинските кметове в областта, съобщиха от областната управа.

Във връзка с опосността от пожари в горите, поземления фонд и населените места на Благоевград да се предприемат мерки за окосяване на тревната растителност, за пожарообезопасяване на районите около сметищата и създаване на организация за участие на населението в гасенето на масови горски и полски пожари.

При установена пожарна опасност общинските кметове да активизират изявите в местните печатни и електронни медии за разясняване сред населението на опосността от пожари и забраните за пушене и запалване на открит огън на пожароопасни места в житни посеви, в гори, населени места и в районите на обекта.

Особено внимание да се обърне за спазване на забраната за запалване на стърнища и сухи треви и за използването на пиратки от пастири, туристи, ловци и граждани в горите през пожароопасния период, настоява областният управител Владимир Димитров.