Мая Нешкова
Мая Нешкова / Снимка: Дарик, архив
Певицата Мая Нешкова да бъде удостоена със званието "Почетен гражданин" на Благоевград. Това предложение ще гласуват общинските съветници на предстоящата сесия този петък. Изпълнителката ще получи званието за принос в развитието на съвременната българска музика и култура и популяризирането на Благоевград, по повод 60-годишния ѝ юбилей.

На предстоящото заседание общинските съветници ще гласуват отпускане на еднократна финансова помощ на жители на Община Благоевград, съгласно приетите от Общински съвет критерии и целеви групи. Предвидено е отпускането на сумата от 4000 лева в помощ на Станислав Чаушки, който пострада сериозно вследствие на жестокия побой, нанесен му в нощта на 16 срещу 17 юни. 

Ремонтират моста при пазара в Благоевград

Наред с благотворителната кампания в помощ на 23-годишния Станислав, в която Община Благоевград взе активно участие, сега местните парламентаристи отпускат и еднократна финансова помощ за да подпомогне семейството в разходите по операциите и рехабилитацията му.
В дневния ред на предстоящата сесия е включено и предложение за закриване на Дом за деца лишени от родителска грижа „Св. Николай Мирликлийски“ за деца на възраст от 7г. до 18/20г., гр. Благоевград, считано от 01.01.2018 г. Към момента в дома има едно дете настанено на постоянна грижа, осем деца на седмична грижа и четири деца на дневен престой. За всички тях текат процедури за реинтегриране в семейства или в среда близка до семейната. Базата на дома ще бъде преобразувана в център за друг тип социални услуги за деца с увреждания.

На предстоящата сесия ще бъде разгледано и предложение относно одобряване, на Подробен устройствен план (ПУП) - парцеларен план (ПП) за трасе на разпределителен газопровод и газопроводни отклонения до имоти в землището на с. Изгрев.