Предлагат легализиране на секс туризма
Предлагат легализиране на секс туризма / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка
Предлагат легализиране на секс туризма
62100
Предлагат легализиране на секс туризма
  • Предлагат легализиране на секс туризма

Да се легализира със закон проституцията у нас, предложиха активисти на политическите партии ЛИДЕР и НИЕ, по време на Кръгла маса в Благоевград под надслов "Тенденции и перспективи за развитието на туризма".

От десетина години Сандански и Петрич неоснователно се описват и в чуждите медии като Меката на секс туризма. Време е държавата да измие това петно от важните за българския туризъм и икономика южни дестинации.

Предлагаме следващото Народно събрание, към което се стремят двете политически формации, да инициират мерки за узаконяване на този вид туризъм, като се последва примера на Холандия и други европейски държави, където държавните хазни печелят немалко от легализираната дейност.

"В Благоевградска област има добра предпоставка за съживяване на България, именно от туристическа дейност, която да води до икономически патриотизъм. Нужна е обаче ефикасна помощ за решаване на проблемите, спъващи този отрасъл", коментира Борис Ячев.

Една от мерките е създаване на самостоятелно Министерство на туризма, категорични са от двете партийни формации.

"Облекчаването на визовия режим за чуждите граждани, които не са част от ЕС, но са редовни наши ползватели на стратегически дестинации, е друга важна стъпка за печалби в отрасъла. Удължаването на сезона, особено в общините Банско, Разлог, Сандански, също е от особена важност за привличане на повече туристи", заявиха по време на дискусиите Борис Ячев - зам.-председател на "Национален идеал за единство" и председателят на ЛИДЕР Кънчо Филипов.

В дискусиите участваха партийният лидер в Благоевградско Злата Сотирова и общински координатори от региона. Обзор на основните приоритети за развитието на турзима в Благоевградска област, както и за нуждата от правителствено решение в това направление, направи общинският съветник Илко Стоянов, койт бе официален гост на форума.

Като слабости в сектора, участниците в дискусията посочиха слабата и рекламно-информационна дейност, занижената чистота, недобрата инфрастуктура към обекти, интересни за селския, религиозния и поклонническия туризъм, каквито в Югозападна България са много.

Чуйте още в звуковия файл