/ Дарик, архив
Районна прокуратура-Благоевград е повдигнала обвинение на 17-годишен ученик с внесения в съда обвинителен акт за извършено от него престъпление - кражба на телефон със сила, съобщиха от обвинението.
 
Заковаха млад крадец на телефон в Твърдица

Около 22:00 часа, на 14 февруари обвиняемият се срещнал в центъра на Благоевград с приятели. Заедно отишли в централната градска градина, където изпили бутилка вино. Продължили да консумират алкохол, обикаляйки през следващите часове няколко заведения - пицария, бар, дискотеки.

В последното не били допуснати и около 2 ч. през нощта се насочили към закусвалня. Забелязали излизащото от там моме на 15 години. Обвиняемият го извикал по груб начин, но момчето не му обърнало внимание. Тогава той се затичал след него и въпреки опитите му да се укрие, успял да го настигне в района на заведение.

58-годишна жена открадна телефон от съгражданка

Нахвърлил се върху него, като започнал да му нанася удари с юмруци в областта на лицето. Другите също се намесили в побоя. След това той хванал пострадалия за якето и му заповядал да върви напред в посока към МОЛ „Ларго“.

На паркинга пред търговския център, обвиняемият отново го нападнал с юмруци, след което го вдигнал и го хвърлил в пластмасов контейнер за смет. Казал му да даде всичките пари и документи, които има в него.

Задържаха младеж, откраднал телефон на жена, докато бил на гости

Пострадалият му отговорил, че няма, като в същото време успял да пусне портфейла си с документи в контейнера и да излезе от него. Упражняваният от обвиняемия тормоз продължил и докато вървели по улица „Васил Мечкуевски“.

На входа на една от къщите непълнолетният ученик нанесъл поредния побой на пострадалия, след което отнел телефона му. Не след дълго на място дошли полицаи, които поискали обяснения от присъстващите. Отнетата вещ била върната на потърпевшия.

Хванаха младеж, откраднал телефон и пари на ученик в Габрово

С помощта на служителите на реда пострадалият намерил портфейла си в контейнера, след което бил закаран и прегледан в Спешния център, а впоследствие настанен в помещение за предоставяне на полицейска закрила.
 
Предстои наказателното производство срещу обвиняемия за извършения от него грабеж да продължи в съда.