/ Дарик, архив
По обвинение на Районна прокуратура-Разлог мъж от село Елешница е изправен на подсъдимата скамейка за опит за блудствени действия с малолетно момиче. 

37-годишният Иван Минков е с лека умствена изостаналост по рождение, довела до интелектуален дефицит и несъответствие между личностното развитие и календарната му възраст. Обвиняемият не страда от същинско психично разстройство.

На 13.06.2017 г. Минков бил в разложкото село Баня. Около 21:30 часа, докато се намирал в близост до магазин „Парти-маркет“, забелязал момиче, вървящо към търговския обект.

Предават на съд жена от Гоце Делчев, ритала и обиждала полицаи

Той го спрял, погалил по главата и попитал на колко е години. След като момичето му отговорило, че е на девет години, обвиняемият се поинтересувал за името й. Тя му казала, след което продължила към магазина, за да купи бира на дядо си.

На връщане, в близост до моста над река Глазне, момичето било пресрещнато от Минков. Той предложил на детето за седнат и да поговорят, но веднага след това направил опит да извърши блудствени действия. Той я хванал откъм гърба под мишниците, вдигнал я на ръце и пренесъл на около петнадесет метра от улицата.

Недалеч от реката, върху затревен терен, оставил детето легнало и насила го задържал в това положение. В този момент момичето го ударило по главата с купената в магазина бутилка и започнало да вика за помощ. Обвиняемият се изплашил и побягнал.

Осъществяването на блудствени действия останало недовършено, поради оказаната съпротива на детето и наличието на други лица, намиращи се недалеч от мястото на деянието.

От 16.06.2017 г. обвиняемият Минков е с мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои насрочване на делото от съда.