Празнуваха в Дом Св. Николай Мирликийски
Празнуваха в Дом Св. Николай Мирликийски / снимка: Община Благоевград

Специален поздрав поднесе зам.-кметът на община Благоевград Валери Смиленов на децата от дома „Св. Николай Мирликийски“. Той посети малчуганите по повод патронния празник на дома – деня на Свети Николай. Много подаръци и специална благодарствена грамота на директора Евгения Йорданова бе изпратена лично от кмета Атанас Камбитов в знак на признателност към неуморния труд и високия професионализъм на ръководството и служителите от дома.

„Бъдете здрави и не спирайте да търсите успеха. Изберете пътя на образованието и постоянството във всяко начинание“. С тези думи се обърна към децата зам.-кметът Смиленов по време на празненството, в което децата бяха подготвили богата празнична програма с много стихотворения, музикални и танцови изпълнения.

Празнуваха в Дом "Св Николай Мирликийски"
netinfo
Валери Смиленов изрази увереност, че въпреки оттеглянето на директора Евгения Йорданова, която се пенсионира след броени дни, тя ще остане част от голямото семейство на дома и ще продължи да работи в името на децата на Благоевград. В обръщението си към всички гости тя не скри емоциите си и поясни, че въпреки новия път, по който поема, възпитаниците и служителите от Дома за деца лишени от родителски грижи винаги ще бъдат част от мислите и действията й.

За да поздравят децата по повод светлия празник, на събитието бяха дошли танцьорите от фолклорен ансамбъл „Бисер“, които заедно с гостите превърнаха празника в истинско танцово забавление. На тържеството присъстваха още представители на регионалното звено на Агенция за закрила на детето, представители на Български червен кръст, дирекция „Социално подпомагане“, неправителствени организации, граждани и общественици.