Правят възрожденска улица в Банско
Правят възрожденска улица в Банско / Пресцентър

Кметът на Банско Георги Икономов направи първа копка на архитектурно-художественото оформление на улица "Гоце Делчев" в града.

Тя се изгражда на три етапа, днес бе даден старт на първия - в участъка между улиците "Христо Чернопеев" и "Глазне".

В рамките на предвидените в проекта дейности улицата ще бъде цялостно изградена като пешеходна зона, с калдъръмени пешеходни алеи, зелени площи и кътове за отмора. Съществуващият напоителен канал ще бъде оформен, като се предвижда монтиране на модулни мостчета над водата.

Предвидено е изграждане на отворена площадна зона, където ще бъде възстановена съществуващата валявица, както и водна площ с декоративен ефект. Предвижда се поставянето на декоративно улично осветление, отговарящо на съвременните изисквания за енергоспестяване.

"Днес правим първа копка на улица, чието изграждане е наболял проблем от дълги години. Тя ще бъде оформена изцяло в стила на Банско. Очаквам  дейностите по първия етап да бъдат завършени до този август. Вторият етап ще започне през месец юли и ще завърши до края на годината. Призовавам живущите на улицата да проявят търпение по време на строително-монтажните работи и вярвам, че всички се радват, че този момент най-накрая настъпи", каза градоначалникът Икономов.