Правят панорамна пътека в Разложко
Правят панорамна пътека в Разложко / Пресцентър

Кметът на Разлог Красимир Герчев даде старт на строителството на панорамна алея "Стъпалата" в местността "Голак".

Стойността на строителните дейности е 326 034 евро.

Жители на града, общински съветници, депутатът Любен Татарски, кметове, представители на фирмите изпълнители на строителството и авторският колектив изготвил проекта, присъстваха на първата копка на бъдещия новия туристически обект.

Кметът Герчев счупи бутилка шампанско в греблото на багера, който направи символична първа копка на мястото, където ще се издигне 12-метрова кула.

Правят панорамна пътека в Разложко
netinfo

"Трябва да имаме атрактивни места, които туристите в Разлог да посещават. Целта ни е все повече туристи да идват в града ни, както и да се засили желанието им да се върнат отново в Разлог. Проектът предвижда изграждане на панорамна алея „Стъпалата”, която води до върха на Голак – обичано и посещавано място от местните хора", коментира кметът Красимир Герчев.

Панорамната алея включва изграждането на еко-пътеки и места за почивка и отдих в Разлог, което ще допринесе за развитието на алтернативния туризъм.

Проектът включва интересни туристически атракции - модерни природно-познавателни и развлекателни елементи, към които българските и европейските туристи проявяват интерес. Уникални по своя характер „спирки” – погледни места и кула ще бъдат разположени по билото на Голак. Те ще дават неповторими сетивни изживявания за възприятие на уникалната природа – чрез слух, аромат и допир.

На стъпалата  към Голак ще бъдат монтирани табели на културна, историческа и природна тематика, площадки за игра, пейки и беседки. Срокът за изпълнение на проекта е 24 месеца.