Пратиха в килия сина на наркобоса Васил Маникатов
Пратиха в килия сина на наркобоса Васил Маникатов / Дарик Благоевград, Любима Калпачка, архив

Осъдиха по Указа за борба с дребното хулиганство санданчанина Борис Маникатов - син на сочения за наркобос номер едно в Югозападна България Васил Маникатов.

Председателят на Районен съд-Сандански Димитър Узунов наказа Маникатов-младши с 15 денонощия лишаване от свобода за подбудителство и участие в масово сбиване, станало на 1 януари в центъра на курортния град пред множество свидетели.

26-годишният Борис е неосъждан към този момент, съобщиха от администрацията на съда в Сандански. Заедно с Маникатов в килията на полицейското управление ще лежат по 15 денонощия санданчаните Валентин Георгиев, на 41 години и 43-годишният му брат Атанас Георгиев.

Престъпното деяние тримата извършили пред механа "Сандански хан". Борис Маникатов влязъл в ръкопашен бой с братята Георгиеви. Атанас и Валентин от своя страна стреляли с газов пистолет. За късмет няма пострадали участници в срреднощната стрелба, потвърдиха от полицията в Сандански.

През 2009 година Борис Маникатов, известен като Малкия Маникат, бе арестуван по време на специализирана операция срещу трафика на дрога на път към София. 50-годишният му баща Васил Маникатов излежава 10-годишна присъда за организиране на престъпна група за трафик на наркотични вещества от Гърция в България.