Пожар унищожи покрив на къща, гараж и кола в село Краище
Пожар унищожи покрив на къща, гараж и кола в село Краище / Снимка: dariknews.bg, архив

Пожар изпепели покрив на къща, гараж и кола на млад мъж от село Краище, община Белица.
Огнената стихия избухнала снощи около 21.20 часа. Пламъците тръгнали от гаража, собственост на 31-годишен мъж, който работи в дърводелски цех. Искрите бързо се пренесли върху паркирания лек автомобил "Опел Астра" и стигнали до покривната конструкция на фамилната къща.

На място първо е изпратен екип огнеборци от Разлог, а по-късно пристигнала втора пожарна кола от Якоруда. Огнеборците потушили пожара, който обаче унищожил колата, гаража и част от покрива на жилищната постройка. В потушаването на стихията се включили и много местни жители.

Полицията и пожарникарите тепърва ще установяват причините за огнения инцидент. В Краище категорично изключват версията за умишлен палеж. Собственикът на колата е сирак и сам се се справя с живота. Младият мъж е уважан от всички в селото и е изкючено да има врагове.
"Ще подадем молба до Община Белица, ако може да отпусне малко финансова помощ на момчето. Ние в селото също ще съберем дарения, за да го подкрепим в този труден момент", увери кметът на Краище Муса Мизурски.