Пострадалото при взрива в Разлог двегодишно момченце е прието в Пирогов
Пострадалото при взрива в Разлог двегодишно момченце е прието в Пирогов / netinfo

Двегодишното момченце, което пострада при взрива, избухнал тази сутрин в Разлог, е прието в Пирогов към 20.30 часа днес, съобщиха от пресцентъра на болницата за спешна медицина.

Кристиян Мандраджиев е бил транспортиран от разложката болница с линейка на Спешния център в Благоевград, осигурена със съдействието на областния управител Валери Смиленов, който този следобед посети мястото на инцидента в Разлог. 

Кристиян е бил приет в противошоковата зала на Детската пироговска секция. В прегледа му са се включили всички дежурни специалисти - хирург, неврохирург и травматолог. Предстои да се направят повторно всички изследвания за поставяне на окончателна диагноза.

Раненото дете, което е на 1 година и 6 месеца, ще бъде оперирано от д-р Атанас Кацаров. По първоначални данни момченцето е пострадало сериозно. Има открита фрактура на дясното рамо, метални проектили са засегнали лицето му в областта на нова, има наранявания и по крачетата, съобщават от лечебното заведение. В момента състоянието му е стабилно.

Кристиян Мандраджиев пострада тежко вследствие на взрив, избухнал минути след 8 ч. тази сутрин. При инцидента загинаха майка му Снежана и по-голямото му братче Александър.

Бомбата се взривила по време на отварянето на гаражната клетка от 29-годишната Снежана Мандраджиева, която възнамерявала да отведе синовете си на детска градина със семейния автомобил БМВ Х5.

Гаражът, намиращ се на ул. "Даме Груев" в Разлог, е собственост на 37-годишния криминално проявен Явор Мандражиев, регистриран в полицията за множество измами, рекет, незаконно преминаване на границата.

Предполага се, че взривът е активиран чрез мобилен телефон. По време на трагичния инцидент Явор Мандраджиев е бил в жилището.

Жената и двете момчета са пострадали от ударната вълна и веднага са закарани в разложката болница. По-късно майката и 5-годишният й син Александър са починали.