Поставиха под запрещение жена с олигофрения, мамена пред нотариуси
Поставиха под запрещение жена с олигофрения, мамена пред нотариуси / Снимка: Дарик - Благоевград

Окръжният съдия в Благоевград Емилия Топалова постави под запрещение болната от олигофрения Димитринка Тичева, която системно е мамена пред двама нотариуси от бизнесмена Кирил Анастасов, известен с прякора Балтако.

Искането за принудително запрещение е направено от майката на младата жена - Цветанка Павлова, съобщиха от съда в Благоевград.

Димитринка е въвеждана системно в заблуждение от собственика на магазин за цветя в Благоевград - Кирил Анастасов, за което Дарик нееднократно информира.

30-годишната Димитринка, която е освидетелствана отпреди 12 години,  за по-малко от 10 месеца четири пъти е водена от Кирил Анастасов в две нотариални кантори в областния център, където е подписвала без да разбира, записи на заповед и договори за заем за близо 60 000 лева.

От месец март миналата година, досега, Димитринка Тичева е подписала собственоръчно документи пред нотариусите Аврамова и Голомехова, според които дължи на Кирил Анастасов голямата парична сума, каза майката й Цветанка Павлова.

Кирил Анастасов вече е спечелил три изпълнителни дела в Районния съд в Благоевград за принудително събиране на дълга. Тъй като семейството на Димитринка не разполага с финансови средства, Анастасов иска чрез съдия-изпълнител да вземе къщата им, намираща се в широкия център на Благоевград.