Последен срок за европейски стипендии
Последен срок за европейски стипендии / снимка: Дарик-Благоевград

Днес е последният срок, в който в ЮЗУ "Неофит Рилски" в Благоевград ще се приемат документи за европейски стипендии. За стипендии и награди зимен семестър 2011-2012 г.  могат да кандидатстват всички студенти от II до V курс и магистри след втори семестър на обучението, информират от пресцентъра на ВУЗ-а.

Необходими изисквания за европейски стипендии: успех от зимен и летен семестър на 2010-2011 година, посочен в уверение издадено и заверено от Учебен отдел, попълнен формуляр в електронен вариант; за европейски награди: успех от летен семестър 2010-2011 г., попълнен формуляр, разработки на курсова работа, практически разработки, натурални наблюдения( темата за тях трябва да бъде свързана със специалността по която се обучават студентите), участие в научна сесия, научно изследователски проект, идеен проект, научни конференции и т н.

Основната цел на проект "Студентски стипендии и награди"  е преодоляване на социално-икономическата неравнопоставеност на студентите и гарантиране на справедливост по отношение на достъпа им до образование. Проектът насърчава постигането на високи резултати в обучението и повишаване мотивацията на студентите за по-добра подготовка. "Студентски стипендии и награди" допълва и разширява действието на съществуващите в  България политики за студентско подпомагане, осъществявани със средства от държавния бюджет.