канабис
канабис / Снимка: МВР
Полицията унищожи над 500 кг канабис, открит по време на специализирана операция, насочена срещу престъпления, свързани с отглеждането и разпространението на наркотични вещества. 

В хода на акцията, в местността Волого, землище на петричкото село Кърналово, са намерени 58 броя зелени растения, с общо тегло 87 кг, реагирали положително на канабис. 

В местността Гьоновица, землище на гр. Петрич са открити 293 броя зелени растения, с общо тегло 439,5 кг, реагирали на канабис. След вземане на представителни проби, растенията са били унищожени по законово определения ред. По случаите са образувани досъдебни производства.

Около 15:10 ч. в с. Първомай, при спиране за проверка на лек автомобил Фолксваген Голф, полицейски служители от РУ – Петрич забелязват, че возещото се до водача лице изхвърля пликче на земята. Установено е, че пликчето съдържа суха зелено-кафява тревиста маса, с тегло 9,25 г, реагирала положитилно на канабис.

Двамата 20-годишни петричани са задържани за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство. 

В рамките на специализирана полицейска операция по линия «Наркотици», на 21.08.2019 г. служители на РУ – Гоце Делчев извършили проверка в дом в село  Марчево, община Гърмен, обитаван от 47-годишна жена. В таванско помещение служителите открили кашон със суха зелена тревиста маса, с тегло 73,9 г, реагирала на канабис. На същия адрес, в шкаф, е открит ситно нарязан тютюн, с тегло 0,339 г. Срещу жената са образувани две досъдебни производства. Тя е задържана за срок до 24 часа.