Видео със садистично отношение към кучета, разпространено в социалните мрежи, доведе до полицейска акция в квартал „182” в Петрич. На кадрите се вижда как деца принуждават кучета да се бият.

Органите на реда вече са установили участниците в клипа, намерени са и животните.  

„Разбрахме, че става въпрос за 11-12 годишни деца. Обадихме се на полицията. Съставени са им актове. Не става въпрос за организиран бой. Децата са минали оттам и са насъскали кучетата да се сбият”, разказа кметският наместник Филип Димиров пред NOVA.

„Шокирана съм от това, което чух, защото в задълженията на кмета влиза да упражни контрол и да има информация какво се случва в квартала му. Ако това не е организиран бой – да му свалиш нашийника, да се бори за живота си, да го стимулираш да се бие, то кое е организирано?”, коментира Нина Огнянова, председател на сдружението „ВОТАН - нов живот за питбула”. 

„На клипа виждам две деца и някой, който снима. Тук има база за поне две ефективни присъди – за организиране на боеве с животни и за причиняване на смърт на куче по особено жесток начин. Законът предвижда за подобни престъпления затвор до 5 години и глоба до 50 000 лв.”, поясни Огнянова.
NOVA