Полицаят насилник поиска адвокат
Полицаят насилник поиска адвокат / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

Обвиненият в брутално изнасилване полицейски служител Васил Бойчев бе доведен под засилена охрана в Районен съд-Благоевград към 19.30 часа. В закрито заседание съдия Калина Иванова трябваше да разгледа внесеното от прокурор Борислав Ковачки искане за постановяване на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Пет минути след влизането на Васил Бойчев в съдебната зала заседанието бе отложено заради изтъкнато от него процесуално искане. Бойчев пожела мярката за неотклонение да бъде определена в присъствието на адвокат.

На 25 септември служителят от управлението в Симитли упълномощил за свой защитник адвокат Красимир Дуков. Изненадващо тази вечер той не се яви в съда. Деловодители в районния съд съобщиха за Дарик, че адвокатът не отговарял на мобилния си телефон.

Съдия Калина Иванова насрочи заседание за понеделник. Конвоираният полицай, уличен в тежкото престъпление, не промълви нито дума. Той бе забулен със спортно яке и с ниско наведена глава.

Часове преди довеждането на Васил Бойчев магистратите разпитаха повторно жертвата на престъплението - 42-годишна благоевградчанка Р. И. В кулоарите на съдебната палата тя бе придружена от съпруга си. Жената е силно травмирана от сексуалното посегателство. Пред свои близки заявила, че ще си сложи край на живота ако самоличността й бъде разкрита.

Изнасилването на младата жена инспектор Васил Бойчев извършил преди няколко дни в района на благоевградския парк "Бачиново". Веднага след депозирана от жалба за посегателството, полицаят бил задържан на работното си място в Симитли от зам.-директора на Од на МВР в Благоевград Васил Митов, придружен от четирима униформени и прокурор.

Васил Бойчев поканил в личния си автомобил "Лада" своата съседка в квартал "Еленово". Тя чакала градския автобус на спирка в квартала, а той й предложил да я закара до службата й в центъра на града. Вместо в указаната от жената посока, служителят на реда, който също живее в квартал "Еленово", отпрашил с висока скорост към парк "Бачиново".

След като благоевградчанката се почувствала застрашена, започнала да крещи за помощ и при спирането на колата се опитала да отвори вратата и да избяга. Полицаят затворил рязко вратата и за малко не откъснал пръстите на крака й, след което насила осъществил и сексуален акт с нея.