Полицаите под напрежение заради протестите
Полицаите под напрежение заради протестите / Дарик Благоевград, Любима Калпачка, архив

Напрежението, на което е подложена полицията в столицата и други градове в страната, е огромно и не може да продължава до безкрай.

Такава позиция изрази председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов, граничен офицер от Благоевград.

По думите на Попов служителите в системата на МВР към момента почти са изчерпали лимита от извънреден труд, който по закон може да им бъде компенсиран, a ежедневното натоварването е огромно:

"Въпросът вече не е в това дали се надхвърля или не трудът, който може да бъде овъзмезден, а в това, че очевидно натоварването си казва думата, колегите са пренатоварени и очевидно трябва да се търсят някакви начини това да се промени. Единствената възможност, която ние виждаме за момента, е да се командироват служители от други областни дирекции. Слава Богу, протестите вървят цивилизовано, без да създават сериозни проблеми на колегите, но напрежението си е напрежение, натоварването си е натоварване, то просто не може да продължава до безкрай".

Попов изрази надежда ръководството на МВР да направи подробен анализ на ситуацията, в която се намираме вече 20 дни.

Обезпечаването на реда по време на демонстрациите може да застане под въпрос, ако спешно не се вземат мерки за намаляване на напрежението при работата на полицаите, каза Валентин Попов.