Полицаи проспали самоуправство и увреждане на имущество
Полицаи проспали самоуправство и увреждане на имущество / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка
Полицаи проспаха самоуправство и увреждане на имущество
31795
Полицаи проспаха самоуправство и увреждане на имущество
  • Полицаи проспаха самоуправство и увреждане на имущество

Собствениците на хотелски комплекс "Ален мак" в Благоевград Методи и Сергей Калъмбови готвят жалба срещу полицейски служители, допуснали да бъде увредено чуждо движимо имущество. Това съобщиха за Дарик юристите на дружество "Мак турс" Диньо Динев и Иво Стефанов.

На прокурор ще бъде даден и служителят в Общинската администрация в Благоевград Емил Петров. Жалбата срещу шофьора на екскмета Лазар Причкапов, Калъмбови ще депозират в понеделник. Те обвиняват Емил Петров, че абсолютно незаконно и чрез самоуправство е премахнал заградителни метални съоръжения на паркинга зад хотела, без да притежават за тези си действия съответни разрешителни и изпълнителен лист. Петров се позовал на решение на Върховния административен съд, съгласно което претендира за съсобственост върху част от платения паркинг, експлоатиран години наред от "Мак турс".

"Теренът от 82,50 квадратни метра е реституиран през 1995 година и е собственост на притежателите на къщата на улица “Мара Бунева” 4", коментира адвокатът на Емил Петров- Марио Биков. "Разполагаме с нужните документи и решение на ВАС. Ако това не е вярно, нека да ни вкарат в съда и спечелят делото. Тогава ще им дадем спорния имот без пари", каза адвокат Биков.

Скандалът между Калъмбови и Емил Петров ескалира на 7 август. Петров, който има имот и къща в непосредствена близост до хотелския паркинг, заедно с други деветима роднини и приятели, демонтирал съоръжения пред очите на полицейски автопатрул, повикан от Сергей Калъмбов. "Първоначално полицейските служители отказаха да приемат сигнал за случващото се зад хотелския комплекс. Наложи се да звъним на телефон 112. Операторите приеха сигнала, а униформените от благоевградското управление пристигнаха едва след като им разпоредили от централата за извънредни обаждания", каза адвокат Иво Стефанов.

"Родната полиция погази законовите разпоредби и позволи на гражданина Емил Петров да увреди чуждото имущество и да осъществи самоуправство. Вместо да прекратят това, един от инспекторите- Росен Иванов, състави предпрудителен протокол на Сергей Калъмбов, който в качеството си на собственик на дружествения имот се опита да защити правата си. Ще настояваме за дисциплинарна отговорност срещу служители от Първо полицейско управление", категорични са юристите на "Мак турс".

Още за гражданско-правния спор между Калъмбови и общинския шофьор Емил Петров чуйте в звуковия файл от адвокат Иво Стефанов.