Полицаи от Благоевград и Гоце Делчев предотвратиха крупна кражба на цигари
Полицаи от Благоевград и Гоце Делчев предотвратиха крупна кражба на цигари / netinfo
Трима мъже бяха задържани на местопрестъплението при опит за кражба на огромно количество цигари. Нарушителите са задържани по време на съвместна операция между служители на РПУ-Гоце Делчев и на сектор “Криминална полиция” на ОДП-Благоевград.

Служителите на реда реагирали на сигнал за подготвяна кражба в особено големи размери. Около 2 часа в складово помещение за цигарени издалия в града били установени в момент на извършване на кражбата трима мъже - двама на 36 години и един на 50 години. Всички те са от Гоце Делчев, известни с предишни криминални прояви.

Полицаите ги заловили докато товарели в микробус крадени цигари на стойност около 80 000 лева. При задържането единият от тях оказал съпротива и направил опит да избяга. По време на операцията за предотвратяване на крупната кражба служителите на реда са били с отличителни жилетки и униформи. Единият от извършителите обаче не се подчинил и на полицейското разпореждане да спре. Последвали два предупредителни изстрела.

Един от стоп-патроните попаднал в крака на беглеца. Пострадалият е настанен в болницата в Гоце Делчев, няма опасност за живота му.

Двамата му съратници са в ареста на РПУ-Гоце Делчев за 24 часа, ще бъде поискано удължаване на мярката за неотклонние на 72 часа.

За случая са сезирани Районната прокуратура и Софийската военно-окръжна прокуратура.

В РПУ е образувано досъдебно производство.