Подпорна стена смачка шест автомобила в благоевградски квартал
Подпорна стена смачка шест автомобила в благоевградски квартал / agenciq.net
Петър Самарджиев
24223
Петър Самарджиев
арх. Георги Скрижовски
  • Петър Самарджиев
  • арх. Георги Скрижовски

Подпорна стена падна върху шест паркирани автомобила пред бл. 63 Б в квартал "Бялата висота", в близост до Икономическия техникум в Благоевград. Причината за срутването е вследствие на обилния дъжд, излял се вчера.

Сигналът е подаден снощи към 21.52 часа на телефон 112. Смачкани са предните капаци на автомобилите, информират от Гражданска защита.

Спасителна група от отдел „Аварийно-спасителни дейности” към Териториална дирекция „Гражданска защита” - Благоевград е освободила и изтеглила автомобилите.

Според общинска администрация стената е декоративна. Висока е 1,30 м., а дължината й е 8 метра.

Срутването й не застрашава сигурността на жителите на квартала. Тя е изградена през 1991 г. като част от благоустрояването на квартала. Предприети са мерки за разчистване и обезопасяване на засегнатия участък.

По настояване на живеещите в района община Благоевград е изготвила работен проект за изграждането на нова стена, който ще бъде реализиран ако Общинският съвет вземе решение за включването му в инвестиционната програма за 2010 г., каза за Дарик заместник-кметът по строителството арх. Георги Скрижовски.

В прикачените звукови файлове чуйте коментара на директора на Гражданска защита в Благоевград Петър Самарджиев и заместник-кмета по строителството арх. Георги Скрижовски