Подписват договор в МРРБ за ремонт на Младежкия дом
Подписват договор в МРРБ за ремонт на Младежкия дом / netinfo
Заместник-кметът по хуманитарните дейности на община Благоевград Валентин Василев ще подпише днес в Министерството на регионалното развитие и благоустройство договор по проект на стойност 1 149 659.30 лв. за основен ремонт на Младежкия дом в областния град.

Средствата са по Оперативна програма "Регионално развитие", съобщиха от кметска администрация.

Част от заложените ремонтни дейности на сградата са подмяна на дограмата с алуминиева със стъклопакет, външна дървена обшивка и обръщане на прозорците от вътрешната страна с гипскартон, хидроизолация, топлоизолация, възстановяване на водосточните тръби, подмяна на осветителните тела и ремонт на ел. Инсталацията, както и ремонт на всички помещения и зали. Проектът предвижда обособяването на сега съществуващата сладкарница и кухнята към нея в многофункционална зала за репетиции и спорт. Ще се ремонтира и системата за отопление, вентилация и климатизация на сградата, ще бъде монтирана енергоспестяваща система с вторично използване на отпадната топлина за допълнително загряване на топлинни мощности за допълване на съществуващите котелни мощности.

15 месеца е предвиденият срок за изпълнение на проекта като в него се включва и времето за провеждане на тържни процедури за избор на проектант, изпълнител и надзорник на обекта.