Почина ученикът от Разлог, пострадал в час по физическо
Почина ученикът от Разлог, пострадал в час по физическо / Sofia Photo Agency, архив

Ученикът от Разлог, върху който падна греда на футболна врата в училище в Разлог, е починало, съобщиха от спешния институт "Пирогов".

Греда на футболна врата падна върху ученик в Разлог

14-годишният Атанас Мишков бешетранспортиран в "Пирогов" в много тежко състояние. Лекарите констатираха, че момчето има тежка контузия на главния мозък и мозъчния ствол, счупване на основата на черепа и оток на мозъка, припомниха от болницата.

В понеделник - 7 декември, в Разлог е обявен ден на траур.

Във връзка с инцидента на 2 декември в двора на Основното училище "Никола Парапунов" в Разлог е образувано досъдебно производство, съобщи на 4 декември Окръжната прокуратура в Благоевград.

14-годишното момче пострада в час по физическо. Причините все още се изясняват. От Министерството на образованието разпоредиха спешни проверки на спортните съоръжения в училищата и в училищните дворове.

14-годишният Атанас Мишков бил вратар при игра на футбол, когато напречната метална греда на вратата се стоварила върху главата му.

Причина за инцидента е липсваща „Г”-образна свръзка. Според свидетели съоръжението е било прикрепено със стоманени въжета, но те са били откраднати.