Пирин закопа Вихрен още повече
Пирин закопа Вихрен още повече / netinfo

Вихрен допусна тежка загуба с 1:3 като домакин от Пирин и по този начин положението на санданчани се усложни още повече, след като те продължават да са на предпоследно място.

Гостите поведоха още в 4-та минута, когато Наков изведе чудесно зад отбраната на Вихрен Драги Коцев, който след това преодоля много елементарно Светослав Георгиев и излезе сам срещу Лучини, след което без проблеми го разстреля за 0:1.

Само три минути по-късно „орлетата” стигнаха до втори гол в срещата, след като Драги Коцев направи добър пробив и се възползва от грешката на Светослав Георгиев, след което подаде на Даниел Пеев и той нямаше проблеми да направи резултата 0:2.

В 11-та минута Димиров овладя една топка, след което нахлу в наказателното поле на Вихрен и се озова сам срещу Лучини, но се засуети и не отправи добър удар по посока на вратата на домакините и топката излезе в аут.

Натискът на Пирин продължи и в 21-та минута Мирослав Ризов се опита да центрира, но топката срещна напречната греда на вратата на Лучини.

Домакините можеха да намалят резултата в 44-та минута, когато Джайеоба подаде добре към Сантош, който стреля опасно и топката мина под плонжа на Макенджиев и излезе в ъглов удар.

В 51-та минута Пеев подаде много добре към Димиров, който се оказа сам срещу Лучини и стреля веднага, но вратарят на Вихрен успя да отрази удара му.

Пирин отново можеше да стигне до нов гол в 60-та минута, когато Метушев преодоля защитник на Вихрен и остана сам срещу Лучини и стреля, но вратарят на домакините спаси.

Все пак Вихрен успя да намали резултата в 66-та минута, след като Сантош подаде на Джайеоба, който бе на път да загуби топката, но Коемджиев сбърка и нападателят на Вихрен прониза Макенджиев за 1:2.

Две минути по-късно Сантош нахлу в наказателното поле на Пирин и бе съборен от Коемджиев, след което съдията Мартин Богдев даде дузпа в полза на домакините, но тя бе пропиляна от Еривертон, който стреля в страни от вратата на Макенджиев.

Пирин стигна до трети гол в срещата в 76-та минута, когато Коцев бе намерен добре и напредна, след което прехвърли Лучини и на празна врата Метушев направи резултата 1:3.

След тази победа Пирин вече се намира на девето място с 34 точки, докато Вихрен остана на предпоследната петнадесета позиция с 23 точки и е само на една от спасителната зона, където се намира отборът на Ботев.