Пирин спечели Югозапада
Пирин спечели Югозапада / netinfo
Пирин Благоевград и постигна трета победа в последните си четири мача, като се наложи у дома над Вихрен Сандански с 2:1 в югозападното дерби, което бе първи двубой от 12-ия кръг на А група.

Домакините поведоха в 32-ата минута, а гостите възстановиха равенството само 180 секунди по-късно.

Костадин Хазуров откри резултата, след като Паес не успя да подаде добре топката, тя се отклони от главата на футболист на Пирин и попадне в Хазуров, който хладнокръвно порази вратата на Лучини.

Еривертон изравни за санданчаните с майсторско изстрел от пряк свободен удар от 30 метра, а орлетата протестираха, че фаулът е бил непряк свободен.

Пирин стигна до трите точки в 63-ата минута, когато след ъглов удар Золтан Фехер изчисти топката с глава, кълбото попадна в Тодор Паланков и той с диагонален шут от въздуха намери далечния ъгъл на вратата.

Малко след гола съдията Антон Генов спести втори жълт картон на капитана на Вихрен Валери Георгиев, който фаулира грубо Даниел Пеев. В третата минута Генов бе отменил гол на Фехер за гостите заради засада.

В края на двубоя вратарят на домакините Николай Чавдаров получи неприятна контузия в бедрото, като има съмнения за получена фрактура.