Пирин надлъга и Славия, Цачев пак вкара
Пирин надлъга и Славия, Цачев пак вкара / netinfo

Пирин победи Славия с 1:0 и записа втора поредна победа с такъв резултат над смятаните за фаворити в първенството отбори. „Орлетата” домакинстваха на стадиона в Кюстендил, но и там показаха, че няма значение къде играят, за да разгърнат възможностите си. Пирин затвърди добрата си игра с днешната победа, и показа, че успехът в Ловеч преди седмица не е бил случаен. В основен голмайстор на тима пък се превърна младият Иван Цачев, който с два гола в рамките на седем дни донесе шест точки за благоевградчани.

Първото полувреме на мача на стадион „Осогово” бе по-скучното от двете, като в началните минути Славия имаше превъзходство и се опитваше да пресира съперника в неговата половина.

Пирин бързо се окопити и изравни играта, но нямаше много опасни положения пред двете врати. Домакините действаха на контраатаки, докато Славия по-често поглеждаше към вратата на „зелените”. Въпреки това отново най-чистите ситуации и през първото полувреме бяха за Пирин, като Цачев, Георгиев и Галчев се разминаха с попадения. Галин Иванов и Дубала пък опитаха шутове към Ганев, но твърде слаби, за да застрашат стража на „орлетата”. Още на старта на второто полувреме Пирин материализира едно от положенията си.

В 47-та минута Иван Цачев отбеляза втория си гол с екипа на Пирин, когато след центриране от корнер, Дани Пеев игра с глава, удари напречната греда, а след рикошета топката се спря в Цачев, и той от четири-пет метра стреля силно във вратата. Малко след това Роберт Петров получи неприятна контузия в състава на Славия и принудително бе заменен от Павле Попара.

Велислав Вуцов пусна и Ради Димитров в предни позиции, за да освежи атаката, но и това не спря устрема на Пирин. След гола домакините заиграха още по-добре и по-нападателно, и Пеев и Кондев удариха гредите около Йордан Господинов. Драги Коцев също се размина веднъж с удвояване на резултата. Славия така и не успя да създаде 100-процентово положение, като Яшар стреля опасно в Ганев в края на двубоя, но стражът бе на мястото си. Така след три кръга Пирин вече има шест точки и временно заема четвърта позиция в първенството, точно зад ЦСКА и Левски.

Славия пък е само с една победа дотук, след измъченото 1:0 срещу Локо Мз преди седмица, и има общо четири точки.