Пирин и Банско завършиха наравно в контрола
Пирин и Банско завършиха наравно в контрола / снимка: Sofia Photo Agency

Отборите на Пирин Благоевград и Банско завършиха 1:1 в контролна футболна среща днес. Борислав Хазуров откри резултата в полза на Банско в 34-та минута, а Антон Карачанаков възстанови равенството в 47-та минута.

Срещата се игра при минусови температури, вятър и на тежкия терен на стадиона на клубната база на Пирин край благоевградското село Рилци. През първата част старши треньорът на "орлетата" Костадин Ангелов пусна в игра и дошлият на проби 18-годишен бразилец Жуниор. Той ще участва и в следващата контрола на Пирин в петък, 28 януари, с пернишкия Миньор. Тя ще бъде от 14 часа, но все още не се знае дали ще бъде на градския стадион "Христо Ботев" в Благоевград или на друго място.

„При минусови температури не ни разрешават да ползваме терена на градския стадион”, обясни пресаташето на Пирин Благоевград Велислав Елезов. Проверката днес пропусна нападателят Веселин Стойков, който контузи петата си по време на предишната контрола на "орлетата" с Локомотив Пловдив, когато изведе Пирин като капитан.

Днешната контролна среща започна с минута мълчание в памет на починалия легендарен нападател на Марек Дупница и на софийските Академик и Левски Кирил Миланов.