Пирин дава ЦСКА на прокурор
Пирин дава ЦСКА на прокурор / снимка: gong.bg

Договорите за покупко-продажба на Спас Делев, Борис Галчев и Драги Коцев ще бъдат предадени на прокурор, реши Надзорният съвет на ПФК "Пирин Благоевград" на свое заседание днес.

Срещата протече при пълен кворум в присъствието на всички членове на съвета - Николай Галчев, Петър Байкушев и Георги Бижев.

На съвещанието присъстваха още председателят на Управителния съвет Кирил Ваклинов и членовете му - Константин Капчин и Росен Кацимерски. Дневният ред и точките на събранието бяха приети в пълно мнозинство, като решенията бяха следните: Надзорният съвет прие оставката на Димитър Бояджиев като член на Управителния съвет, а на негово място бе избран за нов такъв - Ивайло Червилов.

Приета бе оставката на Валери Стоицов като прокурист на клуба, като тази длъжност ще се заема от новия член на Управителния съвет Ивайло Червилов. Прието бе в най-кратък срок да се свика общо събрание на клуба, като процедурите започват от момента на приключване на събранието на Надзорния съвет. Декларирано беше, че контролният пакет от акции е джиросан при нотариус с условие акциите да бъдат предадени на СНЦ "Бъдеще за Пирин", след като получи официална регистрация.

Взето бе решение да се разследват договорите за покупко-продажба на Спас Делев, Борис Галчев и Драги Коцев, като същите ще бъдат предадени на прокурор. В точка други бе коментирано финансовото бъдеще на клуба, като всички настоящи акционери декларираха готовност да помагат финансово на клуба, но в значително по-малки размери.