Пирин би Локомотив София
Пирин би Локомотив София / Гонг

Новият треньор на Пирин Костадин Ангелов започна с победа с 2:1 над Локомотив София в първата среща от 6-ия кръг на А група. Домакините от Благоевград бяха видимо по-мотивирани след треньорската рокада и заслужено стигнаха до трите точки срещу третия в класирането. Орлетата поведоха в седмата минута, когато след центриране отляво, топката попадна в Станислав Костов, той майсторски я върна към Борис Кондев, който с точен удар откри резултата.

Вторият гол за Пирин падна в 65-ата минута, като главните действащи лица от първото попадение размениха ролите си. Станислав Костов напредна от центъра при перфектна контраатака, проби и направи двойно подаване с Борис Кондев, след което 19-годишният Костов излезе сам срещу Боян Пейков и хладнокръвно вкара за 2:0.

Локо София се върна в мача в 77-ата минута, когато Даниел Молдованов фаулира Калоян Караджинов в наказателното поле, а съдията Антон Генов отсъди дузпа и даде втори жълт картон на Молдованов.

Цветан Генков бе точен от бялата точка, въпреки че Благой Макенджиев усети ъгъла и железничарите имаха шанс да изравнят в последните 11 минути. Това обаче не се случи, тъй като играчите на Пирин не само, че не се върнаха в задни позиции, за да бранят резултата, но имаха и шанс да вкарат трети гол.

С втората си победа за сезона благоевградчаните събраха актив от шест точки и се изкачиха на 12-о място в класирането. Локомотив София остана на трето място, но може да бъде задминат от Берое или Литекс, които имат по-късни мачове.