Пиян и премръзнал британец намериха на пътя за село Баня
Пиян и премръзнал британец намериха на пътя за село Баня / снимка: Дарик - Благоевград, Елина Христова, архив

Видимо пиян и премръзнал турист е намерен край пътя за разложкото село Баня след подаден сигнал на телефон 112, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Благоевград. 20-годишният мъж от Великобритания е открит към 1.20 ч. тази нощ.

Британският турист е транспортиран за Спешния център в Разлог, където му е оказана медицинска помощ. От извършените прегледи и изследвания не са констатирани данни за побой или други нарадявания, уточни говорителят на полицейската дирекция Гергана Моралиева.

Мъжът бил в неадекватно състояние и не могъл да каже нито името си, нито да обясни къде е настанен. В дрехите му не са открити лични документи. По-късно полицаи от Разлог провели разговор с премръзналия англичанин, който споменал за хотел в Банско.

При последваща проверка на полицаи от Банско е установено, че намереният мъж е настанен в хотелски комплекс в курорта заедно със свой съгражданин. В хотелската стая са намерени личните документи на британеца. По случая продължават работа полицаи от Банско и Разлог.