Петък 13-ти!
Петък 13-ти! / netinfo

Руски астролог смята, че петък 13-ти може да се окаже неспокоен ден. „От гледна точка на астрологията и нумерологията, този петък, и особено първата му половина, няма да е благоприятен", коментира за Интерфакс ръководителят на Руското астрологическо училище Александър Зараев. Той пояснява, че след 11 юли започват дните на т. нар. „черна луна", а на 19 юли ще има новолуние.

„В последната фаза на Луната трябва да сме по-внимателни по отношение на стари дългове и задължения. На 13-то число не трябва да обещаваме нищо, всеки ангажимент ще бъде трудно изпълним. На 13-то число е по-добре да се приключват дела, като подписване на договор, без да се отлагат за следващата седмица", казва Зараев.

В много държави по света суеверни хора се боят от петък 13-ти. Мнозина се стараят да не оставят за този ден сериозните решения.

Страхът от „лошото" число е довел дотам, че на известното виенско колело в парка „Пратер" няма кабина с номер 13. В САЩ много хотели нямат стая номер 13, а в някои високи сгради липсва 13-тият етаж.

Някои твърдят, че суеверието към петък 13 произлиза от датата на масовия арест на рицари-тамплиери по заповед на френския крал Филип IV на 13 (петък) октомври 1307 г.