Петрич прави първи фестивал на мюзикъла и оперетата
Петрич прави първи фестивал на мюзикъла и оперетата / Снимка: Община Петрич

За първи път в град Петрич ще се проведе Фестивал на мюзикъла и оперетата. Събитието ще е на открита сцена на градския площад на 6 и 7 септември. Откриването на новия формат от културния календар на общината ще бъде в 20:00 часа в петък с мюзикъла "Криворазбрана цивилизация", постановка на Музикално-драматичен театър "Константин Кисимов"-Велико Търново. В събота от 10:30 часа ще бъде представен музикално-театралният спектакъл "Пипи дългото чорапче" по романа на Астрид Линдгрен.

В същия ден от 20:30 часа на сцената на градския площад започва мюзикълът "Зоро", постановка на Държавна опера-Варна, в която се използва и 3D mapping. Мюзикълът пресъздава легендарната история за романтичния герой Зоро и борбата на доброто срещу злото, с музиката на прочутите Джипси Кингс, необикновени певческо-актьорски превъплъщения, зрелищни борби с шпаги и невероятни каскади, всичко обгърнато във вихъра на магическото фламенко.

Всеки желаещ може да се потопи в невероятната атмосфера на едно уникално сценично изкуство, което съчетава по неповторим начин магията на живото музикално изпълнение, танца и театъра.