Пет месеца условно за грабеж на пържоли
Пет месеца условно за грабеж на пържоли / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка
Пет месеца условно за грабеж на пържоли
25307
Пет месеца условно за грабеж на пържоли
  • Пет месеца условно за грабеж на пържоли

Тричленен състав на Районен съд - Благоевград, председателстван от магистрата Владимир Пензов, наказа сурово грабител на торбичка с пържоли.

Благоевградчанинът Стефан Митов отърва затвора, каквото бе искането на прокуратурата. Съдът постанови 5 месеца лишаване от свобода условно, със срок на изпитание от три години.

Наказателният процес срещу Стефан Митов приключи в рамките на едно заседание. Делото днес трябваше да се отложи заради отсъствието на съдебната заседателка Виолета Попова, но по настояване на Митов тя бе заменена, а председателят Владимир Пензов даде нов старт, с цел спазване на основния принцип за неизменност на състава. 

Стефан Митов е обвиняем от лятото на миналата година. Тогава той грабнал торбичка с десет килограма месо от ръцете на своя приятел Стоян Александров. Грабежът станал в градинката пред минералната баня в Благоевград. Свидетел на престъплението бил трети мъж от компанията на Стефан Митов - Симеон Караманолев.

"Стоян си беше купил свинско шкембе и някакви черва, а не пържоли. После кучето ги изяде. Откъде у него 90 лева за 10 кила месо", коментира пред Дарик осъденият Стефан Митов. Той поясни още, че не е ограбил Александров, а е взел торбичката му, оставена на пейка в градинката.

Още от признанията на Стефан Митов, направени с хлипане минути преди присъдата, чуйте в звуковия файл.