Пет години затвор за автоубиеца на петима край Предела
Пет години затвор за автоубиеца на петима край Предела / netinfo
Иван Червенков от град Симитли, влиза в затвора за пет години, при първоначален лек режим на изтърпяване на наказанието. Днес той сключи споразумение с окръжната прокуратура в Благоевград, след като се призна за виновен за убийство по непрадпазливост на петима души и тежко раняване на деветима, по време на станалата миналия септември верижна катастрофа на пътя за Предела.

Споразумението между Иван Червенков и държавното обвинение, одобри в съдебно заседание председателят на Окръжен съд - Благоевград, Красимир Аршинков. Така, след постигнатата договорка, 35-годишният Червенков влиза в затвора, без право на обжалване. Освен лишаване от свобода, съдът наказа шофьора-убиец с отнемане на шофьорската му книжка за 6 години.

Тежката верижна катастрофа на пътя Симитли-Предела, Червенков предизвика с неизправен технически тежкотоварен камион, собственост на бизнесмена от Симитли, Валери Благов. Превозвачът, Благов е напуснал страната преди месец и е в Америка, каза за Дарик шофьорът Иван Червенков. Работодателят му не е привлечен като обвиняем до този момент, затова, че камионът му е бил негоден за извършване на транспортна дейност.