Пет фирми наддават за ремонт на пътищата за селата Горно Церово и Марулево
Пет фирми наддават за ремонт на пътищата за селата Горно Церово и Марулево / netinfo
Пет фирми участваха в открита процедура за възлагане на обществена поръчка за рехабилитация на пътищата за благоевградските села Горно Церово и Марулево.

Комисията, председателствана от директора на Дирекция „ Финансово-стопански дейности и управление на собствеността” в община Благоевград – Костадин Шумантов, отстрани от участие фирма “Гранит 97” АД поради пропуски в представената документация.

С най-ниска ценова оферта е „Инфрастрой 2001” ООД, която е посочила сумата от 1 381 816 лв. за ремонт на пътя за Горно Церово и 2 034 419 лв. за Марулево.

Най-висока цена за рехабилитация на двата пътя с обща държина 11,7 км е дала „Виастрой инженеринг “ООД - 1 619 172 лв. за Горно Церово и 2 212 313 лв. за Марулево.

В наддаването участват още “Кос Алфа “ ООД, “Пиринстройинженеринг “ ЕАД и “Агромах “ ЕООД, като последната е предложила 4 % отстъпка от цената ако бъде класирана за изпълнението и на двата обекта, уточняват от комисията.

Комисията трябва да приключи работата до 29 август, след което да представи протокола за одобрение на кмета на общината Костадин Паскалев.

Община Благоевград подписа договора за изпълнение на проекта за ремонт и рехабилитация на път IV-10059 – с. Горно Церово и път IV-10089 – с. Марулево по Оперативна програма „Регионално развитие” на стойност 4 356 267 лева.

Проектът ще бъде завършен в рамките на 20 месеца, като чрез изпълнението му бъде модернизирана пътната мрежа в общината и подобрена достъпността на хората от прилежащите територии до областния център.