Педагози и ученици от Петрич на визита в Турция по международен проект
Педагози и ученици от Петрич на визита в Турция по международен проект / netinfo

Група педагози и ученици от Трето основно училище "Гоце Делчев" в Петрич са на посещение в Турция в рамките на международен проект, реализиран по образователната програма "Коменски".

Петричани са имали среща с кмета на турския град Елазиг Сюлейман Салманоглу, който е отправил специален поздрав по случай празника на българския град - 6-и май и е изразил надежда пожелавнията му да бъдат предадени и на кмета на Петрич Вельо Илиев.

"Това, което направиха учителите от Петрич и Елазиг е пример за ползотворно сътрудничество. Не бива всичко да приключи с финала на техния проект. Надявам се да имам повод да посетя България и по-специално Петрич", е заявил турският градоначалник.

Тази вечер ще бъде организиран прием от турска страна, на който партньорите от трите държави по проекта - Турция, Испания и България, ще представят заключителните си дейности. В събота сутринта българската група ще отпътува от Елазиг за Петрич, като учениците и учителите ще имат възмоност да посетят столицата на Турция - Анкара.