Патриотичен буквар за първолаци
Патриотичен буквар за първолаци / netinfo
Патриотичен буквар, предназначен за първокласници, представи в Благоевград авторският екип – издателство "Вион" и ВМРО - Пловдив.

Луксозното издание представлява своеобразна разходка из най-красивите кътчета на България, както и запознаване със значими исторически събития и именити български личности.

Децата, които днес прочетат този буквар, утре ще ни управляват, така че те трябва да бъдат добре подготвени, но и да бъдат закърмени с родолюбие, категорични са авторите на изданието.

Патриотичният буквар запълва една празнота от 160 г. и е се нарежда по родолюбие и стойност за децата веднага след Рибния буквар на д-р Петър Берон, е заявил директорът на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров, цитиран от издателите.

Умишлено сме избрали в книжката да няма сложни термини и трудно разбираеми изрази, за да бъде достъпен за всички деца, каза при представянето на книгата в хоровата зала на читалище "Никола Вапцаров" Славчо Атанасов - редактор на буквара.

Общинският съветник от ВМРО - Благоевград Георги Васев обеща да съдейства ръководството на Общината да закупи по един брой за всеки първокласник в Благоевград.