Паскалев задължи Биострой да почиства жилищен двор два пъти седмично
Паскалев задължи Биострой да почиства жилищен двор два пъти седмично / netinfo
Кметът на Благоевград задължи общинска фирма „Биострой” да почиства два пъти седмично дворът на кооперация „Венера” на ул. „Аргир Манасиев” №5 в Благоевград, съобщават от общинска администрация.

Заповедта е издадена в отговор на жалби от живеещите в кооперацията срещу нерегламентирано складиране на отпадъци в двора на кооперацията от две възрастни жени - Иванка Караджова и Керана Въсинска.

Сигнал за проблема бе подаден и от местен вестник.

Дължимите суми за почистването ще бъдат принудително събирани, от замърсяващите по съдебен ред, както е регламентирано в закона. Утре двора на кооперацията ще бъде почистен, като действията ще бъдат извършени със съдействието на РПУ-Благоевград. Първата постъпила жалба в Община Благоевград е от юни 2007 година. Тогава са съставени констативни протоколи на двете възрастни жени, които са задължени да премахнат отпадъците. След като те не изпълняват задължението си са им съставени актове за административно нарушение и наложени глоби, а почистването по заповед на кмета извършва общинската фирма “Биострой”.

Друга жалба по този повод постъпва в общината през пролетта на тази година. След извършена проверка е издадена заповед на кмета, с която двете жени се задължават да почистят района. След неизпълнението й са съставени нови актове за административно нарушение, отново са наложени глоби и отново общинска фирма „Биострой” почиства района.