Паскалев тегли 300 000 лв. от Пазари за сметоизвозване
Паскалев тегли 300 000 лв. от Пазари за сметоизвозване / netinfo
До четири месеца кметското ръководство ще реши проблема със сметосъбирането в община Благоевград, заяви градоначалникът Костадин Паскалев по време на пленум на общинската организация на БСП в областния център.

В момента събирането и извозването на сметта са под всякаква критика, наложи се дори да бъде наета техника от частни лица, което е абсурдно, допълни Паскалев.

По думите му и трите машини за сметоизвозване, с които разполага община Благоевград, са закупени на старо и вече са на 100 % амортизирани. Две от тях са закупени през 1998 г., третата – през 2003 г.

Кметът е внесъл в Общинския съвет предложение 300 000 лв. от наличните по депозит 400 000 лв. на общинско предприятие “Пазари” да се насочат към закупуване на два нови автомобила за извозване на сметта.

Най късно до октомври ще придобием новите машини, след което проблемът със сметосъбирането ще бъде окончателно решен, твърди кметът.

Предишното кметско ръководство си е позволило да закупи некачествени съдове за смет – с повредени колела и капаци, което създава проблеми в урбанизираната територия на града, каза още Паскалев.

Според него това ще бъде преодоляно още на първия търг, който се очаква да се проведе след 2 месеца, за закупуване на нови контейнери. За целта в общинския бюджет има заделени 100 000 лв.