Паскалев погва партии и сдружения за нерегламентирано ползване на общински терени
Паскалев погва партии и сдружения за нерегламентирано ползване на общински терени / netinfo
Спешни проверки за нерегламентирано ползване на общински имоти от политически партии и сдружения в Благоевград предприема кметът Костадин Паскалев. В назначена с негова заповед комисия общински експерти ще обследват на място използването по предназначение на общински помещения, които по справка на администрацията в момента наемат 24 политически партии и сдружения в общината.

В инспекцията ще участват и специалисти по архитектурно-строителен контрол, като при установяване на нарушения ще бъдат прекратявани договорите, допълни Паскалев. По думите му всички решения на местния парламент за отдаване под наем на въпросните помещения са взети в периода 2003 – 2006 г.

Това е една доста сериозна мярка, но никой няма право да ползва общинска собственост на цена 40 пъти по-ниска от пазарната, при това да развива дейност извън посочената в регистрацията, категоричен е Паскалев.

Освен това, каза още той, голяма част от сдруженията, попадащи в списъка на ползващите общински помещения, не са представили в общинска администрация необходимите документи за регистрация в правосъдното министерство и актуални финансови отчети, внесени в Министерството на финансите.

Община Благоевград е в състояние да осигури офиси на всички политически партии и сдружения с обществено полезна дейност, но това не означава евтините общински помещения да се превръщат в ресторанти, магазини и адвокатски кантори, заяви Костадин Паскалев.