Паскалев отправи молба до премиера да осигури 5 млн. лв. за ремонт на пътя за Картала
Паскалев отправи молба до премиера да осигури 5 млн. лв. за ремонт на пътя за Картала / снимка: Дарик Благоевград, Елина Христова

Кметът на община Благоевград Костадин Паскалев изпрати писмо до министър – председателя Бойко Борисов по повод поетия при посещението му в Благоевград ангажимент да осигури финансиране за ремонта на 7-километрова отсечка от пътя Благоевград – Бодрост.

В документа градоначалникът изтъква, че отсечката е от изключително значение за развитието на туризма в общината. "Тя е транспортната връзка със зимния курорт "Бодрост – Картала", където заедно открихме новата кабинкова въжена линия", посочва Паскалев. Той отправя официална молба към Борисов за осигуряване на 5 157 886,86 лв. целево финансиране от държавния бюджет на обект “Ремонт и и рехабилитация на пътя Благоевград - Бодрост - Картала”.

"Както сам се убедихте, този участък се нуждае от спешен ремонт. Строително – монтажните работи и процедурата по възлагането им могат да започнат веднага след откриване на финансирането, тъй като община Благоевград разполага с работен инвестиционен проект на стойност 5 157 886,86 лв.", одобрен от Общински експертен съвет по устройство на териториите, пише в писмото си до премиера благоевградският кмет. 

През изминалите две години със средства от държавния и общинския бюджет бяха ремонтирани 13 км. от пътя за Бодрост, уточниха от кметството.