Паскалев доволен от подчинените си, дава им коледни премии
Паскалев доволен от подчинените си, дава им коледни премии / снимка: Дарик Благоевград, Елина Христова

Заповед за целево и допълнително материално стимулиране на служителите в общинска администрация издаде днес кметът на община Благоевград Костадин Паскалев, съобщиха от пресцентъра на кметството. Средствата са от реализирани икономии на предвидените за държавно делегирана дейност “Общинска администрация” суми за работни заплати, които могат да бъдат използвани единствено за възнаграждения.

Сумите, които получават служителите, са в зависимост от индивидуалната оценка на всеки от тях. Мотивите на кмета на общината за стимулиране на служителите са тяхната екипна, целенасочена, професионална и резултатна работа, довели до успешна реализация на целите и програмата на община Благоевград за 2009 г. 
Независимо от критичната година и всеобщата криза, община Благоевград завършва 2009 г. без неразплатени суми, с изпълнена годишна програма, което стана възможно благодарение на усилията на целия екип, отчитат от кметството.

С целенасочените и постоянни усилия на общинска администрация в кметската хазна постъпиха непогасявани в последните пет години суми за местни данъци и такси, наеми. Огромни усилия бяха положени за подготовката, кандидатстването и изпълнението на проекти, финансирани от Европейските фондове, които направиха възможно в община Благоевград през 2009 г. да се изпълни уникална за страната строителна програма. Това бе извършено само и единствено от екипа на общинска администрация в синхрон с фирмите изпълнители, които проявиха разбиране и отговорност към общината и жителите й. За разлика от други общини, които плащат огромни суми за подготовка на проекти на външни консултантски фирми, служителите на общинска администрация Благоевград се справят сами с отговорната задача, подчертават от общинска администрация.

С реализацията на подготвената от екипа на общинска администрация Програма за развитие на образованието община Благоевград постигна най-високи за страната резултати в сферата на образованието, както по отношение на материалната база, така и по отношение на стимулирането на учителите и учениците за постигане на по-високи успехи. Утвърдени и разширени са предлаганите от община Благоевград услуги в социалната сфера.

Успешната реализация на годишната програма, недопускането на извършването на необезпечени дейности, осигурената финансова стабилност на общината са достатъчно основание за решението на кмета да издаде заповедта за целево и допълнително материално стимулиране, поясняват от кабинета на градоначалника.