Паскалев чака извинение от Найденов и Фандъкова
Паскалев чака извинение от Найденов и Фандъкова / снимка: Дарик - Благоевград, Елина Христова, архив
Паскалев иска извинение от Найденов и Фандъкова
32916
Паскалев иска извинение от Найденов и Фандъкова
  • Паскалев иска извинение от Найденов и Фандъкова

Костадин Паскалев кани земеделския министър Мирослав Найденов и столичния кмет Йорданка Фандъкова да проверят на място детските градини, ясли и кухни в Благоевград и да ги сравнят с тези в София. Ако констатациите са в наша полза, ще настоявам за публично извинение от тяхна страна, заяви на пресконференция благоевградският градоначалник.

Изказването на министър Найденов е изключително евтин и подвеждащ пиар, който клевети името на Община Благоевград, дейността на местния парламент и кмета, категоричен е Костадин Паскалев. С изумление гледах новините по националните медии снощи и коментарите на министъра на земеделието, според които Община Благоевград била на първо място по нарушения в детските градини и кухни, дори пред Столична община, каза кметът.

Обяснението на Паскалев е, че земеделският министър е подведен с погрешна информация от страна на негови служители.

Община Благоевград работи в добро сътрудничество с ДВСК и РИОКОЗ. От здравната инспекция имаме направени предписания, които сме изпълнили безпрекословно в рамките на всички ремонтни дейности в детските заведения това лято, които приключиха на 23 август. Остана ни единствено изграждането на детска кухня в 6 СОУ, която ще бъде готова до 15 октомври, обяви Костадин Паскалев. Той изтъкна, че за отстраняване на нередностите и подобряване на базите за отглеждане и възпитание на децата през настоящата година Общината е инвестирала 1 млн. лв.

Не смятам, че в страната има община, която се е справила по-добре с гарантиране на здравето и условията за отглеждане на децата от Община Благоевград. Ние нямаме проблем с приема в яслите и детските градини и сме от малкото общини, декларирали готовност за целодневно предучилищно обучение, каза още Паскалев.

Според него не е нормално да се прави пиар на гърба на община, която е положила максимални грижи за децата си. Всички проверки, осъществявани на територията на община Благоевград - от РИИКОЗ, ДВСК и други държавни структури, включително и от съдебната власт, досега са свършили по еднозначен начин, така че е нормално да получим извинения, подчерта кметът.

Още коментари от кмета чуйте в прикачения звуков файл