P.I.F. откриват Благоевградско лято 2010
P.I.F. откриват Благоевградско лято 2010 / снимка: Дарик-Благоевград, Елина Христова
„P.I.F.” откриват "Благоевградско лято 2010"
31119
„P.I.F.” откриват "Благоевградско лято 2010"
  • „P.I.F.” откриват "Благоевградско лято 2010"

Лятната поредица от културни прояви на открито „Благоевградско лято 2010” ще се открие тази събота, съобщават от кметска администрация. Стартът ще бъде даден от група P.I.F. в 20.30 ч. на откритата сцена на площад “Македония”.
Третото издание на “Благоевградско лято” ще има нов, по-различен облик. Освен на изпълненията на популярни групи и изпълнители, благоевградчани ще могат да се насладят на изкуството на българи, живеещи в чужбина. Ще има и лятно кино на открито.

На 24 юли от 20.30 ч. концерт за благоевградчани ще изнесат любимите пирински изпълнители на народна музика Руска Стоименова, Стойка Германова, Иван Гоцев, Кирил Костов и Димитър Чалъков.  

Концертната поредица ще прекъсне за четири съботи - от 31 юли до 21 август, в които благоевградчани ще могат да се насладят на емблематични български филми - „Господин за един ден”, „Мила от Марс”, „Топло” и „Хиндемит”. Прожекциите под отрито небе ще са от 21.00 ч. на пл. “Македония”.

На 28 август от 20.30 ч. на площад “Македония” за първи път на благоевградска сцена ще гостуват български състави от Сърбия, Украйна и Молдова, които ще представят разнообразна програма от народни песни от различните области на българския фолклор.

„Благоевградско лято 2010” ще продължи на 4 септември, когато за първи път съвместен концерт ще изнесат възпитаниците на студио за джаз и поп пеене “Дрийм” към общинския Младежки дом и “Биг Бенд Благоевград”.

Финалът на летните прояви, организирани от Община Благоевград, е на 11 септември на пл. ”Македония” от 20.30 ч. В последната събота преди началото на учебната година концерт ще изнесе популярната рок група „Епизод” със специалното участие на Йордан Караджов.

Още за събитията, включени в тазгодишното издание на "Благоевградско лято" чуйте от Надежда Бакалова - младши експерт "Информационно обезпечаване" в Община Благоевград