Отрицателен прираст в Неврокопско
Отрицателен прираст в Неврокопско / Дарик - Благоевград

Отрицателен е естественият прираст на населението в Гоце Делчев за първото полугодие на годината, отчитат от кметската администрация.

В регистрите за раждане за първите шест месеца на годината са съставени общо 322 акта в цялата община. От тях родените деца в МБАЛ "Иван Скендеров" в града са 291 бебета, а 31 са пресъставените актове на деца, които са родени в чужбина.

Родените в село Буково са 4 бебета, в село Брезница на бял свят са дошли 16 момичета и момчета. новородените в село Корница са 10, в село Лъжница – 8, в село Борово са се родили 3 бебета, толкова са и в село Баничан. В село Мусомища бебета са 8, в село Господинци - 3.

Съставените актове за смърт за първите шест месеца на годината в община Гоце Делчев са 148 на брой, а пресъставен акт за смърт е 1. Починалите жители на град Гоце Делчев за първото полугодие на годината са 114. Данните показателно сочат, че прирастът на населението в Гоце Делчев е отрицателен, тъй като родените са 71 на брой, а починалите жители са 114.

За първите шест месеца в община Гоце Делчев са съставени 52 актове за сключен граждански брак. От тях пресъставените актове за сключен брак в чужбина са 11. Най-предпочитани месеци за сватба са май и юни, когато е имало общо 27 на брой сватби.