Отраженията на интернет върху младите дискутираха в Хаджидимово
Отраженията на интернет върху младите дискутираха в Хаджидимово / снимка: ГЕРБ


По повод Международния ден за безопасен интернет в Европейския информационен център на Мария Неделчева се проведоха интерактивни игри с учениците от СОУ «Никола Вапцаров» в  Хаджидимово. Целта на мероприятието бе да повиши чувствителността на младите хора към техния виртуален живот и дейности онлайн, както и възможните отражения и последствия в реалния им живот.

Модератори бяха Валентин Атанасов от Обществения съвет по образование в община Гоце Делчев, асистираше му Илияна, която е доброволец от младежкото крило на Обществения съвет по образование.

Учениците от начален курс се забавляваха и учиха правилата за работа в интернет чрез специално разработената за целта игра «Флашко в Страната на Спамчетата». По актуален и атрактивен начин им бе представено какво е позволено във виртуалното пространство и кое може да им навреди. Децата споделиха и рални ситуации, в които са попадали в интернет.

На по-големите участници в инициативата беше представена презентация с интересни факти за виртуалния свят, социалните мрежи и онлайн игрите. Учениците имаха възможност да дават мнението си по конкретни ситуации, в които могат да попаднат в интернет и сами да направят обобщение за ползите и вредите от виртуалния живот, както и за възможните рискове в мрежата.