Отпускат стипендии за даровити деца
Отпускат стипендии за даровити деца / netinfo
Стипендии за деца с изявени дарби и постижения отпуска община Благоевград със заповед на кмета Лазар Причкапов.

Стипендиите и еднократното финансово подпомагане ще се изплащат от училищата, в които учат учениците съгласно Наредбата за условията и реда за осъществяване на закрила на деца с изявени дарби, уточняват от кметството.

Стипендията е в размер на 50 % от минималната работна заплата и се изплаща от месеца, следващ този, през който е възникнало основанието за предоставянето и в продължение на 12 месеца.

В списъка попадат четирима ученици от ПМГ ,,Академик Сергей Корольов” с награди за участието си в петото национално състезание по природни науки и екология, проведено в Добрич през ноември 2006 г.

Десислава Николова и Елеонора Далева, спечелили първи места, Веселина Георгиева и Благой Карамачев, класирани на трето място.

Отпускат се и средства за стимулиране на Цветомир Димитров, дете със специални образователни потребности с изяви в областта на народното пеене.

Ученикът от 5 СОУ “Георги Измирлиев” получава наградата за отлично представяне в петия национален детски фестивал за традиционен фолклор, проведен в Радомир през юни 2006 година, и за второ място в конкурса за изпълнение на песен на празника ,,Да бъдем добри, да правим добро!”, проведен в Бобов дол през миналата година.