/ снимка: Община Разлог
Намалява натискът върху здравната система в Разлог, каза общинският кмет и председател на местния кризисен щаб Красимир Герчев. В момента в лечебното заведение в града са настанени около 20 пациенти с Ковид-19.

През октомври и ноември м.г. и трите отделения, определени за болни с коронавирус, бяха запълнени. Имаше над 80 пациенти в болницата в Разлог, както и чакащи, а лекарите бяха изправени пред въпроса кой случай да приемат и кой да отложат, посочи Герчев.

За да не се стига отново до тази ситуация, общинският кмет е категоричен, че мерките трябва да се спазват и да се избягват масовите събирания. Това е бил мотивът на Общинския кризисен щаб за отмяна на традиционното бабино хоро, което се играе на Бабинден /по стар стил/ на площада в Разлог. Всяка година на 21 януари се събират стотици хора - да участват или да наблюдават хорото, на което се хващат бабите, облечени в разложки носии.

Отлага се и масовото честване в Културния дом. Тази година празникът ще се отбележи в тесен семеен кръг, така, както е било в миналото, допълни кметът на Разлог.
БТА